diumenge, 29 de març del 2009

CB LA SALLE REUS 52 - MIUQ UD TORREDEMBARRA 66

Fa ja unes temporades el Pep i jo vam encunyar el terme "Táctica del pollo asado" per definir un estil de joc basat en un ritme fortíssim i amb rotacions constants que va fent que els equips es rosteixin com el pollastres a l'ast. Al començament dels partits, amb tothom fresc, el rival iguala el ritme però a mesura que avança el matx els equips contraris comencen a partir els efectes del cansament. El partit d'avui és un exemple clar i reivindicatiu d'aquesta tàctica. Durant el dos primers quarts l'equip ha jugat un bàsquet gairebé kamikaze, corrent amunt i avall i imposant un ritme altíssim que no ha permès marxar amb avantatja al descans degut al desencert ofensiu del segon quart (només cinc punts de tir lliure) i al domini local del rebot (28 per 18 de les nostres), a més, hauríem d'afegir la lesió de Saray que no li ha permès jugar al llarg de tot el matx i que ha reduït la rotació interior degut a la baixa també de la Farah.
Al descans l'equip tenia clar que havia de mantenir el ritme i tancar millor el rebot per igualar el partit, i a la banqueta esperàvem que arribés l'encert exterior que s'ha tingut als últims partits (avui a la mitja part 1/13 en triples). El tercer quart s’ha capgirat la tònica i s’ha igualat el marcador però ha estat només l’aperitiu de l’últim quart en què la UDT ha esborrat de la pista a una Salle de Reus esgotada que només ha fet 5 punts fins a l’últim minut i en que amb la zona 1-3-1 s'han robat moltes pilotes que han permès sortir en ràpids contracops i a més ha arribat l'encert exterior de Núria Samperi que ha acabat de trencar el matx.
Venen setmanes per gaudir, i quan acabin, veurem on acabem classificades, però aquesta feina ja no ens la treu ningú i el plaer de pertànyer a aquest equip a mi tampoc. Gràcies jugadores i endavant.
MIUQ UDTORREDEMBARRA 66 (19+5+17+25): Rosalia (-), Tània (-), Núria Samperi (14), Saray (6) i Noèlia (-); Érika (10), Tere Lambea (14), Tati (-), Núria Soler (4), Sílvia (10), Gemma (8), Cristina (-).
Tirs de 3: 5/21 24% (Núria Samperi 3, Gemma 2).
Tirs lliures: 15/24 63%
Rebots: 34 (23def+11of) (Érika 11).
Aitor Alonso.